Elektrik universal
Albanian English

Home Sherbime ProdukteRade KoncarRreth Rade KoncarProdukteCertifikata ISOKontakt

 


Historia e Rade Koncar

Rade Koncar (Kontatori i Relei d.o.o)
Themeluar: 1947 year
Lloji i Biznesit: Prodhimi Pajisjeve te tensionit te ulet
Siperfaqja e Fabrikes: e mbuluar - 22 000 m2
Siperfaqja e Fabrikes: e pa mbuluar - 40 000 m2
Mundesi Teknologjike: Prodhim i bakelitit, pjeseve plastike dhe metalike gjithashtu dhe trajtimi i tyre metalik si dhe mbrojtja galvanike.


Pak Histori per Rade Koncar

Kompania "Rade Koncar - Aparate Teknike-Shkup" filloi udhetimin e saj drejt zhvillimit ne 1948. Zanafilla e kompanise se sotme te suksesshme filloi me nje dyqan te vogel pune i cili me vone u rrit ne fabriken "JUG" per riparimin e elektro-motoreve dhe transformatoreve me rreth 30 punetore, entuziaste dhe te mbushur me shprese se kolektivi i ri do ti sillte atyre prespektiva te reja. Kjo eshte pak a shume historia klasike e cdo fillimi, megjithate ky grup entuziastesh vazhduan te kishin rezultate shume te mira: Kapacitetet e prodhimit u rindertuan, investimet u rriten, Gama e prodhimit u be me e pasur dhe ne 1958 numri i punetoreve u rrit ne 134.

Ky udhetim i pandalshem vazhdoi per vitet e ardhshme dhe si rezultat i ketyre ndryshimeve cilesore dhe sukseseve, Fabrika "JUG" u inkorporua ne 1962 ne nje nga nderrmarrjet me te medha te Jugosllavise ne ato kohe, ne Kompanine e madhe "Rade Koncar", me vendodhje ne Zagreb.Duke iu bashkuar ketij sistemi, ne siperfaqen e kompanise se re te krijuar me 10.000 metra katrore, hapesiat dhe kapacitetet e prodhimit u rriten, makineri te reja me te sofistikuara u moren dhe fjala e fundit e teknologjise per prodhimin e pajisjeve te te tenaionit te ulet sapo kishte filluar. Ne 1965, kompania "Rade Koncar - kontatori i relei" u krijua, e cila eshte dhe fillimi i nje historie te sukseshme, nje histori qe akoma vazhdon.

"Rade Koncar - kontaktori i relei" u rrit ne nje firme unike ne Ballkan dhe pati sukses ne kompletimin e programit te prodhimit te Kontaktoreve per Motore AC dhe DC, kontaktore modulare dhe ndihmes, rele bimetalike, Automate, Celesa Paket, Rele kohe elektronike, butona.... me pak fjale prodhon te gjitha elementet baze per menaxhimin e kontaktoreve dhe releve. Gjate kesaj kohe kishte perfunduar e gjithe procedura e furnizimit e materialeve, ndertimi i pjeseve dhe veglave, prodhimi i pjeseve dhe veglave, asemblimi ne nje produkt final si dhe kontrolli i perfundimit dhe ekzaminimi sipas standarteve internacionale.

 

  

 
website hit counter
Get a free web page counter .